SKI AREÁL JEDLOVÁ
mimo provoz
Zobrazit na:

Na hory v novém oblečení

Plánujete zimní dovolenou? Hledáte informace? Nakupujte ověřenou kvalitu u českých firem. Dnes již nemusíme shánět kvalitní oblečení u našich zahraničních sousedů.

Zapomeňte na promočené šponovky, šusťáky, pletené svetry a mokrá záda. Neforemný tlustý svetr již dnes není nutností. Vhodné je oblečení vrstvit, neboť mezi jednotlivými vrstvami se vytváří vzduchová vrstva, která pomáhá udržovat optimální tělesnou teplotu.

Při výběru nepromokavého oblečení volme takové, jehož odolnost proti vodě je minimálně 20 000 mm vodního sloupce. Bundy opatřené funkčním pásem proti sněhu jsou dnes již samozřejmostí. Bez kvalitních nepromokavých rukavic si dnešní lyžování už ani nedovedeme představit. Pod lyžařskou helmu není vhodná čepice, ale spíše tenoučká termo lyžařská kukla, která ochrání i tváře a nos.

Sportovní oblečení nové generace je prodyšné – a přesto je člověk dokonale chráněn před větrem. Oděvy je možno používat i za extrémních klimatických podmínek. I po celodenním lyžování se budete cítit příjemně. Vnější strana materiálu může mít i teflonový zátěr odpuzující vodu. Velmi kvalitní oblečení můžete pořídit ve výprodejích.

Nemalou předností je též odolnost používaných materiálů proti oděru a ušpinění. Při praní používejte prostředky speciálně vyvinuté pro voděodolné oblečení. Pro sušení je možné použít i sušičku - většinou při nižších teplotách.

A to nejdůležitější na konec - helma! Je nezbytností, a proto její výběr nepodceňte. Elastický a vhodně vyprofilovaný chránič, který chrání páteř před úrazy, je také skvělá investice. Do lyžařského oblečení se dá zašít i pasivní systém pro vyhledávání osob zasypaných lavinou.

WEBKAMERA

Předpověď počasí

Zítra
Pátek 17.5.

°C
°C
Sobota
18.5.2024

°C
°C
Neděle
19.5.2024

°C
°C
Pondělí
20.5.2024

°C
°C